Resultat ÅM i Långschack 2019

ÅM avgjordes efter särspel om platserna 1-3.

Peter Arfwedson och Jimmy Friebe hade båda 7,5 poäng efter avslutade långpartier. För att få fram en trea i turneringen blev det även där ett särspel mellan Kent Gustavsson och Bo Karlsson som båda slutade på 5,5 poäng efter avslutade långpartier.

Särspelet avgjordes i snabbschack 15min +5sek/drag över två partier med olika färg. sedan minskades tiden enligt 5min +3sek, 3min +2sek och slutligen ett avgörande parti där vit får 6 min och måste vinna och svart får 5 min.

Peter Arfwedson vann 2-0 i snabbschacket och blev ÅM mästare i långschacket 2019.

För tredjeplasen blev det högdramatiskt där det gick hela vägen till ett avgörande parti. Där Bo Karlsson hade 5 min och Kent Gustavsson 6 min. Bo Karlsson gick segrande ur det partiet och slutade 3:a i ÅM 2019

1.Peter Arfwedson 7,5p (särspel)

2. Jimmy Friebe 7,5p

3. Bo Karlsson 5,5p (särspel

4. Kent Gustavsson 5,5p

Tabell med alla resultat finner ni här

Kommentarer är avstängda.