Allsvenskan: Kristallens SK III – Ålands SK 5-3

Ålands Schackklubb hade en tuff utmaning framför sig inför lördagens match i Allsvenskan mot Kristallens SK III. Utmaningen blev även grymmare, när det blev klart att Ålands SK fick starta matchen med sex spelare på grund av spelarbrist. Ålänningar kämpade bra och lyckades ta tre poäng av sex möjliga i sina spelade partier, men två förlorade poäng tack vare två walk overs var en för stor försprång för de starka motståndarna. Kristallen SK III tog segern med 5-3 och toppar således serietabellen tills serien fortsätter den 15 januari 2017. Åke Nordström vann sitt parti i matchen medan Peter Arfwedson, Bo Boström, Kent Gustavsson och Niklas Johansson spelade remi.

Länken till matchprotokollet hittar du här.

Ålands Schackklubb möter Stockholms SS VI i sin nästa seriematch den 15 januari.

 

Kommentarer är avstängda.